Sim only abonnementen zijn al jaren populair in Nederland. En blijven ook steeds populairder worden onder het Nederlandse Telecom publiek. Maar wat is een sim only abonnement nou eigenlijk?

Een sim only abonnement is een abonnementsvorm die sim only aanbieders, ook wel Telecom bedrijven, aanbieden. Een sim only abonnement bestaat vaak uit een bepaalden hoeveelheid belminuten en sms’jes. Met daarbij tegenwoordig ook vaak data in de vorm van een bepaald aantal MB’s of GB’s. Voor een sim only abonnement betaal je een maandelijks bedrag waar je per maand, afhankelijk van het desbetreffende sim only abonnement, de eerdergenoemden belminuten, sms’jes en data voor ontvangt.

Bij een sim only abonnement wordt geen mobiele telefoon bijgeleverd. En dat is dan ook het grote verschil tussen een sim only abonnement en een normaal abonnement, die ook door veel Telecom bedrijven worden aangeboden. Bij een sim only abonnement ontvang je dus eigenlijk alleen een simkaart waar je sim only abonnement op staat. Daarbij zal je dus zelf moeten zorgen voor een mobiele telefoon. Let daarbij wel op dat die mobiele telefoon simlock vrij is. Zodat je zeker weet dat de simkaart die je bij het sim only abonnement ontvangt geaccepteerd wordt door de mobiele telefoon als je hem erin stopt.